Kaip auklėti nevalgiuką: receptai, idėjos ir skanios gudrybės

Vaikų mažakraujystė – jokia naujiena nei mūsų tėvams, nei mums patiems, tačiau kai augini nevalgiuką, nesijaudinti negali.  „Blyninukų“ tėvai kiekvienais metais nuogąstauja –  ką išgirs profilaktinio patikrinimo metu, ar kraujo tyrimas neparodys anemijos. Taip nutinka, kai mažyliai nepakankamai geležies gauna su maistu.

 

Blogiausia tai, kad geležis labai sunkiai įsisavinama, o kai kurie vaikų itin pamėgti produktai, pavyzdžiui pienas, dar ir trukdo tai padaryti. Iš mėsos geležis pasisavinama kelis kartus geriau, nei iš daržovių, tačiau ką daryti, jei vaikui vienintelė mėsa yra virta pieniška dešrelė? Kaip maitinti ir sudominti įvairiais vertingais produktais vaikus, kad nereiktų girdyti geležies preparatų?

 

Ši tema – išradingų tėvelių, auklių, močiučių receptams, kurie padės paįvairinti mūsų vaikučių meniu ir pratins prie naujovių. 

 

VIENO KĄSNIO KOTLETUKAI

Mama Rūta pataria:  kotletukus (iš bet kurios rūšies mėsos ar daržovių) vaikučiai valgys skaniau, jei juos iškepsite orkaitėje ir visai mažyčius. Pageidautina – be  plika akimi matomų svogūnų gabaliukų (čia pagelbės smulkiausia trintuvė). Orkaitėje kepti nykštukiniai kotletukai gražiau apskrunda. Kad būtų smagiau ragauti, sujunkite kotletukus į kirmėliuką ant salotos lapo. 

 

Laukiame jūsų receptų info@jusuaukles.lt!